Tahoe-groentenomelet
Aan de slag
Sugar snaps schoonmaken. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Tofu ca. 3 minuten roerbakken en op keukenpapier laten uitlekken. Opnieuw 1 eetlepel olie verhitten. Sjalot ca. 1 minuut roerbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sugar snaps op halfhoog vuur ca. 3 minuten al omscheppend meebakken. Tomaat, mespunt peper en suiker toevoegen. Groentenmengsel 2 minuten laten sudderen. Eieren loskloppen met zout en peper.
In koekenpan met antiaanbaklaag 1/2 eetlepel olie verhitten. Kwart van eimengsel in pan gieten en op laag vuur laten stollen. Omelet keren als onderkant gestold en lichtbruin is. Omelet op warm bord laten glijden en warmhouden. Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken. Groenten opnieuw zachtjes verwarmen en tofu erdoor roeren. Kwart van tofu-groentenmengsel in het midden van elke omelet scheppen. Omeletten als vierkante pakketjes opvouwen. Garneren met takjes koriander. Lekker met chilisaus, gebakken rijst en spinazie met gember en knoflook.
Tahoe-groentenomelet
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Sugar snaps schoonmaken. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Tofu ca. 3 minuten roerbakken en op keukenpapier laten uitlekken. Opnieuw 1 eetlepel olie verhitten. Sjalot ca. 1 minuut roerbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sugar snaps op halfhoog vuur ca. 3 minuten al omscheppend meebakken. Tomaat, mespunt peper en suiker toevoegen. Groentenmengsel 2 minuten laten sudderen. Eieren loskloppen met zout en peper.
In koekenpan met antiaanbaklaag 1/2 eetlepel olie verhitten. Kwart van eimengsel in pan gieten en op laag vuur laten stollen. Omelet keren als onderkant gestold en lichtbruin is. Omelet op warm bord laten glijden en warmhouden. Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken. Groenten opnieuw zachtjes verwarmen en tofu erdoor roeren. Kwart van tofu-groentenmengsel in het midden van elke omelet scheppen. Omeletten als vierkante pakketjes opvouwen. Garneren met takjes koriander. Lekker met chilisaus, gebakken rijst en spinazie met gember en knoflook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g sugar snaps
1 vleestomaat
2 sjalotjes
4 eetlepels olie
1 pak roerbaktofu
1 teentje knoflook
0 versgemalen peper
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
6 eieren
0 zout
4 takjes koriander
Dit heb je nodig
wok