Kruidige rundvleescurry
Aan de slag
Runderlappen in grote dobbelstenen snijden. Vlees met driekwart van kokosmelk, laurier en kaneel al roerend aan de kook brengen (voorzichtig, kokosmelk kan aanbranden). Vuur laag draaien en (op vlamverdeler) vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe omscheppen, indien nodig wat water of bouillon toevoegen.
Laurier en kaneelstokje uit stoofvocht verwijderen. Currypasta, pinda's en rest van kokosmelk door vleesblokjes scheppen. Suiker, limoensap en vissaus toevoegen. Curry nog 5 minuten zachtjes verwarmen. Korianderblaadjes van takjes nemen en van vuur af over curry strooien
Kruidige rundvleescurry
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Runderlappen in grote dobbelstenen snijden. Vlees met driekwart van kokosmelk, laurier en kaneel al roerend aan de kook brengen (voorzichtig, kokosmelk kan aanbranden). Vuur laag draaien en (op vlamverdeler) vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe omscheppen, indien nodig wat water of bouillon toevoegen.
Laurier en kaneelstokje uit stoofvocht verwijderen. Currypasta, pinda's en rest van kokosmelk door vleesblokjes scheppen. Suiker, limoensap en vissaus toevoegen. Curry nog 5 minuten zachtjes verwarmen. Korianderblaadjes van takjes nemen en van vuur af over curry strooien
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g magere runderlapjes
800 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 portie Matsaman-currypasta (recept op ah.nl/recepten)
50 g pinda's
2 el donkerbruine basterdsuiker
4 el limoensap
3 el vissaus
2 takjes koriander