Siciliaanse kalfsrolletjes
Aan de slag
Leg de kalfsschnitzels een voor een tussen vellen vershoudfolie en sla ze plat met een deegroller. Wrijf de schnitzels in met peper en zout. Leg op elke schnitzel een plakje ham. Rol het vlees op en bind de uiteinden vast met touw of gebruik prikkers. Wentel het vlees door de bloem. Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rolletjes rondom bruin. Doe de ui erbij en bak zachtjes nog 2 minuten. Voeg de wijn en de fond toe, breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op laag vuur in 20 minuten. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de jus en houd warm onder de aluminiumfolie. Kook de jus in. Verwijder de touwtjes of prikkers en snijd het vlees in plakjes. Leg elk rolletje als een waaier op een bord en serveer de jus erbij. Lekker met gesmoorde groenten (zie tip).
Siciliaanse kalfsrolletjes
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Leg de kalfsschnitzels een voor een tussen vellen vershoudfolie en sla ze plat met een deegroller. Wrijf de schnitzels in met peper en zout. Leg op elke schnitzel een plakje ham. Rol het vlees op en bind de uiteinden vast met touw of gebruik prikkers. Wentel het vlees door de bloem. Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rolletjes rondom bruin. Doe de ui erbij en bak zachtjes nog 2 minuten. Voeg de wijn en de fond toe, breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op laag vuur in 20 minuten. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de jus en houd warm onder de aluminiumfolie. Kook de jus in. Verwijder de touwtjes of prikkers en snijd het vlees in plakjes. Leg elk rolletje als een waaier op een bord en serveer de jus erbij. Lekker met gesmoorde groenten (zie tip).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kalfsschnitzels
4 plakjes rauwe ham
4 eetlepels bloem
25 g boter
3 eetlepels Italiaanse
1 kleine ui
100 ml droge witte wijn
½ pot vleesfond
Dit heb je nodig
vershoudfolie
rollade (opbind)touw
aluminiumfolie