Sangria
Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.
Aan de slag
Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.
Sangria
Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.
null personen
175 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g kristalsuiker
125 ml water
1 l Spaanse rode wijn categorie 7
60 ml sinaasappellikeur
45 ml brandy
1 el citroensap
1 el limoensap
1 citroen
1 limoen
1 medium handsinaasappel
25 ijsklontjes