Geroosterde auberginedip met geitenkaas
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak met een mes een paar sneetjes in de aubergine. Gril de aubergine ca. 40 min. Keer regelmatig. Laat afkoelen.
Halveer de aubergine in de lengte en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine en voeg de geitenkaas toe. Meng tot een gladde puree.
Schep de puree in een schaaltje. Pers de knoflook en roer met de peterselie door de puree. Breng op smaak met tabasco en zout. Dek het schaaltje af en laat de smaken 30 min. intrekken. Lekker met gegrild pitabrood en bij gegrilde groenten.
Barbecuesauzen maken
Instructievideo - 01:52 min.
Geroosterde auberginedip met geitenkaas
bijgerecht
null personen
55 kcal
50 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak met een mes een paar sneetjes in de aubergine. Gril de aubergine ca. 40 min. Keer regelmatig. Laat afkoelen.
Halveer de aubergine in de lengte en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine en voeg de geitenkaas toe. Meng tot een gladde puree.
Schep de puree in een schaaltje. Pers de knoflook en roer met de peterselie door de puree. Breng op smaak met tabasco en zout. Dek het schaaltje af en laat de smaken 30 min. intrekken. Lekker met gegrild pitabrood en bij gegrilde groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
100 g zachte geitenkaas
2 tenen knoflook
3 el peterselie
0 tabasco
Dit heb je nodig
barbecue
keukenmachine