Catalaanse worstspiesen
bewaar
bewaar

Catalaanse worstspiesen

25 min. bereiden / 6 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

In ruime kom wijn, peperkorrels en laurierblaadjes doen. Worstjes losknippen. Worstjes aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worstjes keren en andere kant met scherp mes 3 x schuin insnijden. Worstjes door wijn scheppen. Kom afdekken en worstjes in koelkast 1 nacht marineren. Satéstokjes ca. 30 min. in ruim koud water weken.

Worstjes goed laten uitlekken. Op elk stokje in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes eerst met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en ca. 8 min. grillen. Spiesen keren en andere kant ca. 8 min. grillen. Spiesen op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Hamburgerbroodjes insnijden en op barbecue aan beide kanten lichtbruin roosteren. Tussen elk broodje spies leggen. Lekker met plakken manchego kaas, geroosterde paprika en mosterd.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Catalaanse worstspiesen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig