Tilapia met pittige venkelsalsa
Aan de slag
In schaal 2 el olijfolie met knoflook, gember en komijn door elkaar kloppen. Tilapiafilet erdoor wentelen, schaal afdekken en vis in koelkast ca. 2 uur marineren. Tilapia af en toe keren. Voor salsa in schaaltje 4 el olijfolie met suiker door elkaar roeren. Limoensap erdoor kloppen. Venkelgroen van knol snijden en fijnhakken. Venkelknol heel dun schaven. Venkelgroen, venkelknol, rode peper en naar smaak zout en peper erdoor roeren. Smaken op kamertemperatuur in 1 à 2 uur laten intrekken.
Tilapiafilet op goed ingevette grilltopper 3 min. grillen, keren en andere kant ook 3 min. grillen. Tilapia met zout bestrooien en venkelsalsa erbij serveren. Lekker met couscous met zongedroogde tomaten of couscoussalade met peterselie (voor recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Tilapia met pittige venkelsalsa
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
In schaal 2 el olijfolie met knoflook, gember en komijn door elkaar kloppen. Tilapiafilet erdoor wentelen, schaal afdekken en vis in koelkast ca. 2 uur marineren. Tilapia af en toe keren. Voor salsa in schaaltje 4 el olijfolie met suiker door elkaar roeren. Limoensap erdoor kloppen. Venkelgroen van knol snijden en fijnhakken. Venkelknol heel dun schaven. Venkelgroen, venkelknol, rode peper en naar smaak zout en peper erdoor roeren. Smaken op kamertemperatuur in 1 à 2 uur laten intrekken.
Tilapiafilet op goed ingevette grilltopper 3 min. grillen, keren en andere kant ook 3 min. grillen. Tilapia met zout bestrooien en venkelsalsa erbij serveren. Lekker met couscous met zongedroogde tomaten of couscoussalade met peterselie (voor recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel verse gemberwortel
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
4 stukken tilapiafilet
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 limoen
1 grote venkel
1 rode peper
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper