Kip met dragon-mosterdglazuur
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. Uitgeperste vrucht bewaren. In kommetje boter zacht roeren en citroenrasp, citroensap, mosterd, knoflook, chilipoeder en dragon erdoor mengen. Kip op dikke delen van poten enkele keren insnijden. Vel van kip met vingers wat loshalen en deel van boter tussen vel en vlees wrijven. Helft van overgebleven boter op binnenkant van buikholte wrijven en uitgeperste citroenhelften in buikholte stoppen. Rest van boter over kip wrijven.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip in ca. 1 1/2 uur gaar grillen. Na 1 uur grillen enkele extra houtskoolbriketten toevoegen (zie tip). Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met Franse frietjes en gemengde salade.
Kip met dragon-mosterdglazuur
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
110 min. bereiden
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. Uitgeperste vrucht bewaren. In kommetje boter zacht roeren en citroenrasp, citroensap, mosterd, knoflook, chilipoeder en dragon erdoor mengen. Kip op dikke delen van poten enkele keren insnijden. Vel van kip met vingers wat loshalen en deel van boter tussen vel en vlees wrijven. Helft van overgebleven boter op binnenkant van buikholte wrijven en uitgeperste citroenhelften in buikholte stoppen. Rest van boter over kip wrijven.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip in ca. 1 1/2 uur gaar grillen. Na 1 uur grillen enkele extra houtskoolbriketten toevoegen (zie tip). Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met Franse frietjes en gemengde salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
100 g boter
1 eetlepel Dijon mosterd
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
3 eetlepels gedroogde dragon
1 braadkip
Dit heb je nodig
barbecue met boldeksel