Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk
Aan de slag
Knip met een schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in. Snijd met een scherp mesje de rug iets in en verwijder eventuele zwarte draadjes. Klop in een kom de kokosmelk, sesamolie, currypasta, honing en gember door elkaar. Meng de garnalen door de marinade, wrijf de marinade met je vingers onder de garnalenpantsers. Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur in koelkast marineren. Steek de barbecue aan. Neem de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken. Leg de garnalen op het ingevette rooster en gril ze aan elke kant 2-3 min. Bestrijk de garnalen na het keren met de achtergebleven marinade. Schep de garnalen op een schaal en pers de limoen erboven uit. Lekker met noedelsalade of gegrild stokbrood met knoflookboter.
Garnalen grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:45 min.
Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk
voorgerecht
null personen
125 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Knip met een schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in. Snijd met een scherp mesje de rug iets in en verwijder eventuele zwarte draadjes. Klop in een kom de kokosmelk, sesamolie, currypasta, honing en gember door elkaar. Meng de garnalen door de marinade, wrijf de marinade met je vingers onder de garnalenpantsers. Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur in koelkast marineren. Steek de barbecue aan. Neem de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken. Leg de garnalen op het ingevette rooster en gril ze aan elke kant 2-3 min. Bestrijk de garnalen na het keren met de achtergebleven marinade. Schep de garnalen op een schaal en pers de limoen erboven uit. Lekker met noedelsalade of gegrild stokbrood met knoflookboter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g reuzengarnalen
100 ml kokosmelk
½ el sesamolie
1 el Thaise rode currypasta
½ el vloeibare honing
½ el verse gemberwortel
1 limoen
Dit heb je nodig
barbecue, rooster ingevet