Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade
Aan de slag
Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met de sinaasappelrasp, de knoflook, het paprikapoeder, de honing, 2 eetlepels olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak. Schep dit om met de repen karbonade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Bestrijk het vlees rondom met olie en rooster het op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin, keer het regelmatig. Lekker met pittige mosterd.
Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met de sinaasappelrasp, de knoflook, het paprikapoeder, de honing, 2 eetlepels olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak. Schep dit om met de repen karbonade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Bestrijk het vlees rondom met olie en rooster het op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin, keer het regelmatig. Lekker met pittige mosterd.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 haaskarbonades
1 sinaasappel
3 tenen knoflook
1½ eetlepel paprikapoeder
3 eetlepel vloeibare
5 eetlepels olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue