Kersencakejes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.
Hoe breek je een ei?
Instructievideo - 01:21 min.
Kersencakejes
nagerecht
null porties
240 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje amandelschaafsel
125 g boter
125 g poedersuiker
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
250 g kersen zonder pit
100 g kersenjam
Dit heb je nodig
keukenmachine
muffinvorm met 12 holtes, ingevet