Spaanse kalkoensjasliek
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in 16 blokjes van gelijke grootte. Snijd de chorizoworst in 16 plakjes en de paprika in 16 stukjes. Doe de olie met chilipeper naar smaak in een diep bord en schep de kalkoenfilet erdoor. Rijg om en om de kalkoenfilet met de chorizo, de paprika en de olijven aan de 8 spiesen (of aan lange bamboe satéstokjes, geweekt). Bewaar de kalkoensjaslieks afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
Leg de kalkoensjaslieks op een goed ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 10-12 minuten gaar; draai ze regelmatig.
Spaanse kalkoensjasliek
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in 16 blokjes van gelijke grootte. Snijd de chorizoworst in 16 plakjes en de paprika in 16 stukjes. Doe de olie met chilipeper naar smaak in een diep bord en schep de kalkoenfilet erdoor. Rijg om en om de kalkoenfilet met de chorizo, de paprika en de olijven aan de 8 spiesen (of aan lange bamboe satéstokjes, geweekt). Bewaar de kalkoensjaslieks afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
Leg de kalkoensjaslieks op een goed ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 10-12 minuten gaar; draai ze regelmatig.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g kalkoenfilet
½ chorizoworst
1 gele paprika
3 eetlepels olijfolie
0 gedroogde chilipepertjes
16 groene (knoflook)olijven
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue