Gegrilde gamba's met gele rijst
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer in een kom de knoflook en sambal door de olie. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met een beetje van de pittige olie, schep de garnalen door de rest van de olie en verdeel ze over de bakplaat. Leg de tomaten tussen de garnalen. Schuif de bakplaat in de hete oven, verhit de garnalen en tomaten 4-6 minuten tot de garnalen goed heet zijn en de tomaten gaar zijn. Schep de rijst op vier borden en verdeel de tomaten en de garnalen erover. Serveer met de sperziebonen. Bestrooi met koriander naar smaak.
Gegrilde gamba's met gele rijst
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
6 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer in een kom de knoflook en sambal door de olie. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met een beetje van de pittige olie, schep de garnalen door de rest van de olie en verdeel ze over de bakplaat. Leg de tomaten tussen de garnalen. Schuif de bakplaat in de hete oven, verhit de garnalen en tomaten 4-6 minuten tot de garnalen goed heet zijn en de tomaten gaar zijn. Schep de rijst op vier borden en verdeel de tomaten en de garnalen erover. Serveer met de sperziebonen. Bestrooi met koriander naar smaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pakje gele rijst
500 g sperziebonen
2 tenen knoflook
2 tl sambal badjak
3 el olie
6 tomaten
500 g gamba's
1 bakje verse koriander