Speklapjes met bonen in paprikasaus
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ca. 25 minuten (en bewaar eventueel 100 ml kookvocht). Bak de gekruide speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en peultjes net gaar in ca. 7 minuten.
Neem de speklapjes uit de braadpan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet, met wat extra boter of margarine, de ui en de paprika 2 minuten. Roer er ca. 100 ml (aardappelkook)water bij en breng de paprikasaus aan de kook.
Giet de bonen en de aardappelen af en schep ze op 4 borden, leg de speklapjes erbij en schep de paprikasaus erover.
Speklapjes met bonen in paprikasaus
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ca. 25 minuten (en bewaar eventueel 100 ml kookvocht). Bak de gekruide speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en peultjes net gaar in ca. 7 minuten.
Neem de speklapjes uit de braadpan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet, met wat extra boter of margarine, de ui en de paprika 2 minuten. Roer er ca. 100 ml (aardappelkook)water bij en breng de paprikasaus aan de kook.
Giet de bonen en de aardappelen af en schep ze op 4 borden, leg de speklapjes erbij en schep de paprikasaus erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardappelen
1 schaal speklapjes
350 g sperziebonen
1 schaaltje peultjes
3 el boter of margarine
1 ui
1 rode paprika
Dit heb je nodig
aluminiumfolie