Spinazieroerbak met kalkoenfilet
Aan de slag
Roer 1 eetlepel olijfolie om met 1 teen knoflook en wat zout en peper en kwast de kalkoenlapjes hiermee in. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de uisnippers in een wok in 2 eetlepels olijfolie goudbruin, voeg 1 teen knoflook toe en roerbak 1 minuut. Schep de spinazie erbij en roerbak, met twee roerbaklepels tegelijk, tot de spinazie is geslonken. Voeg de rozijnen toe en warm de spinazie, afgedekt, op laag vuur, nog even door.
Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur droog voor en rooster of bak hierin de kalkoenfiletlapjes aan beide kanten mooi bruin en gaar in ca. 2 minuten per kant. Giet de tagliatelle af, roer de rest van de olie erdoor en verdeel de tagliatelle over 4 borden. Schep de geroerbakte spinazie erop en leg daarop de geroosterde kalkoenfilet. Maal er nog wat peper over.
Spinazieroerbak met kalkoenfilet
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Roer 1 eetlepel olijfolie om met 1 teen knoflook en wat zout en peper en kwast de kalkoenlapjes hiermee in. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de uisnippers in een wok in 2 eetlepels olijfolie goudbruin, voeg 1 teen knoflook toe en roerbak 1 minuut. Schep de spinazie erbij en roerbak, met twee roerbaklepels tegelijk, tot de spinazie is geslonken. Voeg de rozijnen toe en warm de spinazie, afgedekt, op laag vuur, nog even door.
Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur droog voor en rooster of bak hierin de kalkoenfiletlapjes aan beide kanten mooi bruin en gaar in ca. 2 minuten per kant. Giet de tagliatelle af, roer de rest van de olie erdoor en verdeel de tagliatelle over 4 borden. Schep de geroerbakte spinazie erop en leg daarop de geroosterde kalkoenfilet. Maal er nog wat peper over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 schaal kalkoenfilet à la minute
2 x 150 g tagliatelle
2 uien
2 zakken spinazie
50 g rozijnen
Dit heb je nodig
grillpan