Komkommersalade (basisrecept)
Een komkommersalade erbij doet het altijd goed op tafel. Deze verfrissende salade is simpel en smaakvol dankzij citroen, ui en dille. Een snelle komkommersalade, binnen 10 minuten klaar.
Aan de slag
Snijd de komkommer in dunne plakjes van een halve cm. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Schep om met het zout en laat 5 min. staan.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de halve rode ui en snijd de dille fijn.
Schep de komkommerschijfjes om met ¾ van de rode ui, helft van de dille, crème fraîche, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van het -rasp. Breng op smaak met peper.
Schep de salade in een schaaltje. Bestrooi met de rest van de dille, uien en citroenrasp. Besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Komkommersalade (basisrecept)
Een komkommersalade erbij doet het altijd goed op tafel. Deze verfrissende salade is simpel en smaakvol dankzij citroen, ui en dille. Een snelle komkommersalade, binnen 10 minuten klaar.
bijgerecht
null personen
105 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in dunne plakjes van een halve cm. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Schep om met het zout en laat 5 min. staan.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de halve rode ui en snijd de dille fijn.
Schep de komkommerschijfjes om met ¾ van de rode ui, helft van de dille, crème fraîche, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van het -rasp. Breng op smaak met peper.
Schep de salade in een schaaltje. Bestrooi met de rest van de dille, uien en citroenrasp. Besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
½ tl zout
1 biologische citroen
½ rode ui
5 g verse dille
75 g crème fraîche
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
mandoline