Ham-aspergetaartje met salade
Dit 'lentegerecht' gaat er ook in de winter prima in.
Aan de slag
Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Rasp de oranje schil van de sinaasappel er dun af. Pers de vrucht uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Laat dit afkoelen.
Schaaf de venkel in dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de botersla in een lage schaal of over de bordjes en verdeel de venkel en radijs erover.
Prak het ei in een diep bord heel fijn en klop het met het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing over de salade en serveer met de taartjes.
Ham-aspergetaartje met salade
Dit 'lentegerecht' gaat er ook in de winter prima in.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Rasp de oranje schil van de sinaasappel er dun af. Pers de vrucht uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Laat dit afkoelen.
Schaaf de venkel in dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de botersla in een lage schaal of over de bordjes en verdeel de venkel en radijs erover.
Prak het ei in een diep bord heel fijn en klop het met het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing over de salade en serveer met de taartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 hartig bladerdeegtaartjes met beenham en asperges*
1 perssinaasappel
1 verse venkelknol
1 bos radijs
100 g botersla
1 middelgroot scharrelei
4 el traditionele olijfolie