Voorjaarskippensoep
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de bouillon in een grote pan met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap aan de kook. Voeg de kip, wortel, sugarsnaps (of peultjes) en bosui toe, en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Roer de spinazie door de soep en laat de blaadjes iets slinken. Breng de soep pittig op smaak met zout, (versgemalen) peper en eventueel nog wat citroensap. 4 Schep een kwart van de rijst in een kopje, druk dit goed aan en keer de rijst boven op een groot diep bord. Schep de kippensoep met groenten eromheen.
Voorjaarskippensoep
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de bouillon in een grote pan met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap aan de kook. Voeg de kip, wortel, sugarsnaps (of peultjes) en bosui toe, en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Roer de spinazie door de soep en laat de blaadjes iets slinken. Breng de soep pittig op smaak met zout, (versgemalen) peper en eventueel nog wat citroensap. 4 Schep een kwart van de rijst in een kopje, druk dit goed aan en keer de rijst boven op een groot diep bord. Schep de kippensoep met groenten eromheen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pak gele rijst
1 citroen
1 l kippenbouillon
250 g kipfilet
8 wortels
200 g sugar snaps
3 bosuitjes
1 zak panklare spinazie