Kipvleugeltjes met Portugese aardappelen
Samen met gekruide kip en tomaat eten de kids écht wel spinazie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bereid de kipvleugels in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok of braadpan de olijfolie en roerbak de ui goudbruin. Schep de tomatenblokjes erbij en roerbak 3 minuten.
Schep de aardappelen erbij en roerbak ze op hoog vuur goudbruin (ze mogen uit elkaar vallen). Was intussen de spinazie. Schep de knoflook en de spinazie erbij en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Verdeel het aardappel-groentemengsel over diepe borden, serveer de kipvleugeltjes erbij.
Kipvleugeltjes met Portugese aardappelen
Samen met gekruide kip en tomaat eten de kids écht wel spinazie.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bereid de kipvleugels in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok of braadpan de olijfolie en roerbak de ui goudbruin. Schep de tomatenblokjes erbij en roerbak 3 minuten.
Schep de aardappelen erbij en roerbak ze op hoog vuur goudbruin (ze mogen uit elkaar vallen). Was intussen de spinazie. Schep de knoflook en de spinazie erbij en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Verdeel het aardappel-groentemengsel over diepe borden, serveer de kipvleugeltjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipvleugels gekruid
800 g kruimige aardappelen
1 ui
500 g vleestomaten
1 teen knoflook
2½ el traditionele olijfolie
300 g verse spinazie