Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
Aan de slag
Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren. Rozijnen wellen in warm water. Rookworst in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken. Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken. Kookvocht afgieten. Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen. Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren. Rozijnen wellen in warm water. Rookworst in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken. Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken. Kookvocht afgieten. Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen. Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ zakje verse peterselie
1 kg rode aardappels
100 g rozijnen
1 vegetarische rookworst
1 zak zuurkool
250 ml kruidenbouillon
1 tl djinten (gemalen komijn)
1 zak wortel julienne
1 beker crème fraîche