Oesters in bieslookvinaigrette
Aan de slag
Oesters openen met oestermes, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken. Oesters tot gebruik in koelkast zetten. Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier. In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren. Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat. Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen. Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen. Oesters op schaal serveren.
Oesters openen
Instructievideo - 00:54 min.
Oesters in bieslookvinaigrette
null porties
45 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Oesters openen met oestermes, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken. Oesters tot gebruik in koelkast zetten. Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier. In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren. Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat. Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen. Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen. Oesters op schaal serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 oesters
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel Thaise vissaus
2 theelepels vloeibare
2 eetlepels olijfolie
8 sprietjes bieslook
Dit heb je nodig
oestermes
keukenpapier