Bietengratin
bewaar
bewaar

Bietengratin

1 uur 30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Roer de crème fraîche, de melk, de mierikswortel, de eieren en zout naar smaak goed door elkaar met een garde. Schep 100 g van de kaas erdoor. Leg in de ingevette springvorm een laag aardappelschijfjes van 2 cm dik, giet er wat van het roommengsel over. Druk de schijfjes goed aan. Leg hierop de schijfjes bietjes, giet er wat van de room over, druk de schijfjes goed aan. Leg de rest van de aardappels erop. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Knip een cirkel van doorsnede 22 cm uit het bakpapier en leg deze op de schijfjes. Leg hierop een ovenbestendig bord, dat alles stevig op elkaar drukt.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de taart midden in de oven in ca. 70 minuten gaar. Verwijder het bord en het papier. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm, haal hem voorzichtig uit de vorm. Snijd hem in 8 punten. Serveer 1 punt per persoon. Bewaar de overige punten maximaal drie dagen afgesloten in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietengratin

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig