Pompoensoep met sherry van Irene
Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!
Aan de slag
Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoensoep met sherry van Irene
Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g linzen in pot
1½ l kraanwater
1 verse pompoen
250 g winterpeen
1 ui
1 rode peper
20 g verse peterselie
2 tenen knoflook
2 gedroogde laurierblaadjes
1 tl gedroogde tijm
200 ml sherry
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer