Pompoensoep met sherry van Irene
bewaar
bewaar

Pompoensoep met sherry van Irene

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

45 min. bereiden / 30 min. wachten

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.

Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met sherry van Irene

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig