Groene-groentensoep
bewaar
bewaar

Groene-groentensoep

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Haal de muntblaadjes van de takjes (bewaar de takjes) en snijd de blaadjes grof. Was de ui schoon en halveer hem (met schil). Breng 1 liter water aan de kook met de munttakjes, de uihelften, de kipfilet en de aardappelen en laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. Schep de ui en de takjes uit de bouillon (deze worden verder niet gebruikt). Haal ook de kip eruit en houd hem even apart. Kook de doperwten en de helft van de muntblaadjes 5 min. mee met de aardappelen en pureer de soep. Breng op smaak met de yoghurt, peper en weinig zout. Trek het kippenvlees met een vork uit elkaar en roer het door de soep. Leg de aspergetips in een bodempje water in een schaaltje en verwarm 2 min. in de magnetron. Garneer de soep met de aspergetips en de rest van de muntblaadjes en serveer met bruinbrood en een schaaltje olijfolie om in te dippen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene-groentensoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig