Groene-groentensoep
Aan de slag
Haal de muntblaadjes van de takjes (bewaar de takjes) en snijd de blaadjes grof. Was de ui schoon en halveer hem (met schil). Breng 1 liter water aan de kook met de munttakjes, de uihelften, de kipfilet en de aardappelen en laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. Schep de ui en de takjes uit de bouillon (deze worden verder niet gebruikt). Haal ook de kip eruit en houd hem even apart. Kook de doperwten en de helft van de muntblaadjes 5 min. mee met de aardappelen en pureer de soep. Breng op smaak met de yoghurt, peper en weinig zout. Trek het kippenvlees met een vork uit elkaar en roer het door de soep. Leg de aspergetips in een bodempje water in een schaaltje en verwarm 2 min. in de magnetron. Garneer de soep met de aspergetips en de rest van de muntblaadjes en serveer met bruinbrood en een schaaltje olijfolie om in te dippen.
Groene-groentensoep
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal de muntblaadjes van de takjes (bewaar de takjes) en snijd de blaadjes grof. Was de ui schoon en halveer hem (met schil). Breng 1 liter water aan de kook met de munttakjes, de uihelften, de kipfilet en de aardappelen en laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. Schep de ui en de takjes uit de bouillon (deze worden verder niet gebruikt). Haal ook de kip eruit en houd hem even apart. Kook de doperwten en de helft van de muntblaadjes 5 min. mee met de aardappelen en pureer de soep. Breng op smaak met de yoghurt, peper en weinig zout. Trek het kippenvlees met een vork uit elkaar en roer het door de soep. Leg de aspergetips in een bodempje water in een schaaltje en verwarm 2 min. in de magnetron. Garneer de soep met de aspergetips en de rest van de muntblaadjes en serveer met bruinbrood en een schaaltje olijfolie om in te dippen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje verse munt
1 ui
300 g kipfilet
2 aardappels
450 g doperwten
100 ml Griekse yoghurt
1 schaaltje aspergetips
Dit heb je nodig
staafmixer