Zalm in balsamicojus met courgette
Aan de slag
Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in halve ringen snijden. Courgettes in plakjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Rozijnen wellen in wat koud water. Boter in koekenpan verhitten en hierin ui in 5-8 min. goudbruin bakken. Zalm toevoegen en aan beide kanten goudbruin bakken. Bouillontablet, 2 dl water en naar smaak peper toevoegen en ca. 2 min. laten pruttelen. Uitgelekte rozijnen en balsamicoazijn toevoegen. Aan de kook laten komen en naar smaak eventueel wat zout, wat peper en/of extra azijn toevoegen. Mengen met peterselie. Ondertussen olie in wok verhitten en hierin in 5 min. courgette gaarbakken. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Zalm met jus, gebakken courgette en rijst over 4 borden verdelen.
Zalm in balsamicojus met courgette
hoofdgerecht
null personen
682 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in halve ringen snijden. Courgettes in plakjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Rozijnen wellen in wat koud water. Boter in koekenpan verhitten en hierin ui in 5-8 min. goudbruin bakken. Zalm toevoegen en aan beide kanten goudbruin bakken. Bouillontablet, 2 dl water en naar smaak peper toevoegen en ca. 2 min. laten pruttelen. Uitgelekte rozijnen en balsamicoazijn toevoegen. Aan de kook laten komen en naar smaak eventueel wat zout, wat peper en/of extra azijn toevoegen. Mengen met peterselie. Ondertussen olie in wok verhitten en hierin in 5 min. courgette gaarbakken. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Zalm met jus, gebakken courgette en rijst over 4 borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
4 grote uien
2 courgettes
1 zakje verse peterselie
50 g rozijnen
50 g boter
400 g zalmfilet
1 visbouillontablet
4 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
Dit heb je nodig
wok