Gebakken rijst met kipfilet en satésaus
Aan de slag
Selderie grof hakken. Paksoi in repen snijden. Ui en knoflook pellen. Ui en 3 tenen knoflook snipperen. 1 teen knoflook persen en mengen met 1 el olie, 1 tl zout en 1 tl peper. Kip in lengte doormidden snijden en elk stuk rondom met knoflookolie inwrijven. Kip in droge koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. 1 el olie in wok verhitten en hierin paksoi 3 min. roerbakken. 1/2 tl gesnipperde knoflook, zout en peper naar smaak toevoegen. Uit wok scheppen en afgedekt warmhouden. Wok drogen met keukenpapier. Rest olie verhitten en hierin ui en peen 3 min. bakken. Rest knoflook toevoegen. Rijst losroeren en erdoor scheppen, 2 min. roerbakken. 3/4 selderie en naar smaak zout en peper toevoegen. Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Rijst en groenten naast elkaar op 4 borden scheppen. Kip ertussen leggen, saus erover scheppen en met selderie bestrooien.
Gebakken rijst met kipfilet en satésaus
hoofdgerecht
null personen
468 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Selderie grof hakken. Paksoi in repen snijden. Ui en knoflook pellen. Ui en 3 tenen knoflook snipperen. 1 teen knoflook persen en mengen met 1 el olie, 1 tl zout en 1 tl peper. Kip in lengte doormidden snijden en elk stuk rondom met knoflookolie inwrijven. Kip in droge koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. 1 el olie in wok verhitten en hierin paksoi 3 min. roerbakken. 1/2 tl gesnipperde knoflook, zout en peper naar smaak toevoegen. Uit wok scheppen en afgedekt warmhouden. Wok drogen met keukenpapier. Rest olie verhitten en hierin ui en peen 3 min. bakken. Rest knoflook toevoegen. Rijst losroeren en erdoor scheppen, 2 min. roerbakken. 3/4 selderie en naar smaak zout en peper toevoegen. Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Rijst en groenten naast elkaar op 4 borden scheppen. Kip ertussen leggen, saus erover scheppen en met selderie bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje verse selderie
1 paksoi
1 ui
4 tenen knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
300 g kipfilet
1 zakje peen julienne
1 pak rijst
0 satésaus kant-en-klaar