Spruitjesstamppot met gember
Aan de slag
Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui met de gember en de komijn heel zachtjes glazig. Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout. Schep de spruitjesstamppot in 4 diepe borden en schep de rest van het appelmengsel erover. Lekker met een vegetarische worst.
Spruitjesstamppot met gember
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui met de gember en de komijn heel zachtjes glazig. Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout. Schep de spruitjesstamppot in 4 diepe borden en schep de rest van het appelmengsel erover. Lekker met een vegetarische worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
750 g spruitjes
5 cm gemberwortel
25 g boter
1 grote ui
2 theelepels gemalen komijn
3 appels
150 ml melk