Soepstengels gewikkeld in parmaham
Met zelfgemaakte pesto en geserveerd in mooie glaasjes is dit een feestelijk voorgerecht of amuse.
Aan de slag
Houd grote blaadjes basilicum apart. Maal de rest van het basilicum, de olijven, kappertjes, olijfolie en knoflook tot een grove tapenade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Schep een eetlepel tapenade in de hoge glaasjes. Breek de soepstengels doormidden en leg om iedere halve soepstengel een basilicumblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Steek de stengels in de tapenade.
Soepstengels gewikkeld in parmaham
Met zelfgemaakte pesto en geserveerd in mooie glaasjes is dit een feestelijk voorgerecht of amuse.
voorgerecht
null personen
150 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Houd grote blaadjes basilicum apart. Maal de rest van het basilicum, de olijven, kappertjes, olijfolie en knoflook tot een grove tapenade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Schep een eetlepel tapenade in de hoge glaasjes. Breek de soepstengels doormidden en leg om iedere halve soepstengel een basilicumblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Steek de stengels in de tapenade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse basilicum
150 g Kalamata-olijven zonder pit
1 tl kappertjes
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
4 soepstengels
8 plakjes parmaham
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine