Zalmhaasje in filodeeg
bewaar
bewaar

Zalmhaasje in filodeeg

Deze vispakketjes kun je ook je gasten prima voorzetten.

15 min. bereiden / 25 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat het filodeeg ontdooien, leg het onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap met 5 el olie.

Spreid 4 vellen filodeeg uit en bestrijk dun met olie. Verdeel het basilicum over het filodeeg. Leg er weer 4 vellen filodeeg op en bestrijk dun met olie. Leg de zalm met de roze kant naar beneden erop. Hak de bosuitjes fijn. Meng de rest van het basilicum met de bosui, 1 el olie en peper en zout. Verdeel dit over de zalm. Vouw het filodeeg langs de zalm naar boven dicht tot pakketjes. Leg met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk dun met olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de saus in de glaasjes. Garneer met een basilicumblad en serveer bij de zalmpakketjes.

combinatietipLekker met aardappelen uit de oven: snijd 8 iets kruimige aardappelen in de lengte in partjes. Schep ze om met 2 el olijfolie, 1 teen fijngehakte knoflook, 2 tl paprikapoeder en 1 el munt. Bestrooi de aardappelparten met grof zeezout en bak ze 25 min. op 200 °C in de oven.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmhaasje in filodeeg

Deze vispakketjes kun je ook je gasten prima voorzetten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig