Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim
bewaar
bewaar

Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

2 el olie verhitten in ruime koekenpan. Hierin aardappeltjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Knoflook pellen en persen. Kip in 12 lange repen snijden en in kom mengen met 1 el olie, wat zout, wat peper en 3/4 van knoflook. Korstjes van boterhammen snijden. Brood met hand of in keukenmachine verkruimelen. Peterselie fijnsnijden. In grote pan met ruim kokend water en wat zout bloemkool in ca. 8 min. gaarkoken. Repen kip in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in koekenpan verhitten en hierin broodkruim en rest knoflook goudbruin bakken. Van het vuur af mengen met helft peterselie en naar smaak zout en peper. Gebakken aardappeltjes mengen met rest peterselie en over 4 borden verdelen. Gegrilde kip ernaast leggen met lepeltje tapenade erop. Bloemkool bestrooien met krokant broodkruim en er apart bij geven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig