Paprika-zalmquiche
Knapperig bladerdeeg, zoete paprika en zilte zalmsnippers. Dé ingrediënten voor de perfecte hartige taart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ontdooien. Vet de bakvorm in. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de paprika 5 min.
Bedek de bakvorm met plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar.
Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de paprika, zalmsnippers en kaas erdoor. Knip de dille erboven fijn en meng. Vul de vorm met het eiermengsel. Strooi de rest van de kaas erover. Zet midden in de hete oven en laat in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.
Laat de quiche een beetje afkoelen en snijd in punten.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Paprika-zalmquiche
Knapperig bladerdeeg, zoete paprika en zilte zalmsnippers. Dé ingrediënten voor de perfecte hartige taart.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ontdooien. Vet de bakvorm in. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de paprika 5 min.
Bedek de bakvorm met plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar.
Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de paprika, zalmsnippers en kaas erdoor. Knip de dille erboven fijn en meng. Vul de vorm met het eiermengsel. Strooi de rest van de kaas erover. Zet midden in de hete oven en laat in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.
Laat de quiche een beetje afkoelen en snijd in punten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 el traditionele olijfolie
600 g diepvries paprikareepjes
100 ml halfvolle melk
6 middelgrote eieren
200 g gerookte zalmsnippers
87½ g geraspte jonge kaas
15 g verse dille
Dit heb je nodig
taartvorm (Ø 24 cm)