Portpeertje met gorgonzola
Aan de slag
Schil de peren van boven naar beneden met een dunschiller, laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren naast elkaar in een kleine pan (ze moeten er net in passen) en schenk de port erover. Rasp de helft van de sinaasappelschil en doe de rasp bij de port. Breng de peren aan de kook en laat ze 10 minuten afgedekt op laag vuur koken. Neem de peren uit de pan en kook de port in 25 minuten in tot een siroopje. Snijd de peren doormidden en schep met een theelepel (of een meloenbolletjeslepel) het klokhuis eruit. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schep op elk bord 2 peerhelften, druppel er wat portsiroop overheen en serveer de gorgonzola erbij. Bestrooi met de hazelnoten.
Portpeertje met gorgonzola
nagerecht
null personen
305 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren van boven naar beneden met een dunschiller, laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren naast elkaar in een kleine pan (ze moeten er net in passen) en schenk de port erover. Rasp de helft van de sinaasappelschil en doe de rasp bij de port. Breng de peren aan de kook en laat ze 10 minuten afgedekt op laag vuur koken. Neem de peren uit de pan en kook de port in 25 minuten in tot een siroopje. Snijd de peren doormidden en schep met een theelepel (of een meloenbolletjeslepel) het klokhuis eruit. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schep op elk bord 2 peerhelften, druppel er wat portsiroop overheen en serveer de gorgonzola erbij. Bestrooi met de hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stevige peren
500 ml port
1 sinaasappel
20 g hazelnoten
150 g gorgonzola