Pittige kaasfondue met gamba's
bewaar
bewaar

Pittige kaasfondue met gamba's

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit 2 el olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui met de knoflook, tot deze glazig zien. Voeg de gember en de helft van de rode peper toe en bak nog even mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de 2 soorten kaas in porties erdoor en laat ze langzaam smelten. Doe de volgende portie kaas er pas bij als de vorige portie volledig gesmolten is. Roer een papje van de maizena met 2 el water en schenk dit al roerend door de fondue. Breng het mengsel aan de kook, tot de fondue na 2-3 min. gaat binden. Verdun eventueel met nog wat wijn en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de gamba's dun met de rest van de olie en gril ze in 4-5 min. gaar, keer halverwege. Bestrooi de kaasfondue met de rest van de rode peper. Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer met de gamba's. Lekker met ciabattabrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige kaasfondue met gamba's

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig