Peren-amandelcrumble met kardemom
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.
Peren-amandelcrumble met kardemom
nagerecht
null personen
491 kcal
20 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 stevige handperen
1 fles rodebessensap
1 theelepel kardemompoeder
1 zakje amandelschaafsel
50 g bloem
50 g koude boter
50 g suiker
200 ml slagroom
Dit heb je nodig
keukenmachine
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet