Goulash met krieltjes
Hét nationale gerecht van Hongarije voor een oer-Hollandse doordeweekse avond.
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de runderreepjes al omscheppen op hoog vuur 3 min. Schep het vlees uit de pan en houd apart.
Snijd de ui in ringen. Snijd de gegrilde paprika's in grove repen en de tomaten in grove stukken. Schenk de rest van de olie in de pan en bak de ui in 6 min. goudbruin. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak nog 2 min. Voeg de runderreepjes toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.
Schep de goulash op de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de krieltjes.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Goulash met krieltjes
Hét nationale gerecht van Hongarije voor een oer-Hollandse doordeweekse avond.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de runderreepjes al omscheppen op hoog vuur 3 min. Schep het vlees uit de pan en houd apart.
Snijd de ui in ringen. Snijd de gegrilde paprika's in grove repen en de tomaten in grove stukken. Schenk de rest van de olie in de pan en bak de ui in 6 min. goudbruin. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak nog 2 min. Voeg de runderreepjes toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.
Schep de goulash op de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de krieltjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
1 el verse peterselie
2 el traditionele olijfolie
175 g runderreepjes
1 ui
148 g gegrilde rode paprika's
2 tomaten
½ el paprikapoeder