Taartje met paprika en geitenkaas
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. 2/3 van geitenkaas in grote stukken snijden, rest in kleine stukjes. Uien pellen en in ringen snijden. Paprika's schoonmaken en in ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. In koekenpan 1 el olie verhitten, hierin knoflook en gehakt 5 min. bakken. Naar smaak zout, peper en wat Provençaalse kruiden toevoegen. Van vuur af nemen en mengen met de kleine stukjes geitenkaas. In andere koekenpan rest olie verhitten en hierin ui en paprika 5 min. bakken. Naar smaak Provençaalse kruiden, zout en peper toevoegen. Op 4 ovenvaste borden of ingevette bakplaat taartjes maken van laagje aardappelschijfjes. Hierop gehakt scheppen. Daarop laagje gebakken ui en paprika en eindigen met stukken geitenkaas. Bestrooien met peper en Provençaalse kruiden naar smaak. In ca. 15 min. in midden van hete oven verwarmen.
Taartje met paprika en geitenkaas
hoofdgerecht
null personen
542 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. 2/3 van geitenkaas in grote stukken snijden, rest in kleine stukjes. Uien pellen en in ringen snijden. Paprika's schoonmaken en in ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. In koekenpan 1 el olie verhitten, hierin knoflook en gehakt 5 min. bakken. Naar smaak zout, peper en wat Provençaalse kruiden toevoegen. Van vuur af nemen en mengen met de kleine stukjes geitenkaas. In andere koekenpan rest olie verhitten en hierin ui en paprika 5 min. bakken. Naar smaak Provençaalse kruiden, zout en peper toevoegen. Op 4 ovenvaste borden of ingevette bakplaat taartjes maken van laagje aardappelschijfjes. Hierop gehakt scheppen. Daarop laagje gebakken ui en paprika en eindigen met stukken geitenkaas. Bestrooien met peper en Provençaalse kruiden naar smaak. In ca. 15 min. in midden van hete oven verwarmen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zachte geitenkaas
2 uien
1 zak driekleuren paprika
1 teentje knoflook
3 eetlepels (olijf)olie
1 schaaltje gehakt
0 Provençaalse
1 bakje aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
4 ovenvaste borden of bakplaat, ingevet