Avocado-clubsandwich van tomatentoast
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd van het brood 8 grove sneden. Pureer de tomaten met de knoflook en de olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Wrijf de sneden brood aan een zijde ruim in met dit mengsel. Rooster de sneden brood 8 minuten in de hete oven met de tomatenkant naar boven. Bak de bacon nogmaals krokant en laat hem even uitlekken op keukenpapier. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel die met het sap van de limoen. Snijd de eieren in plakjes. Beleg de tomatentoast met de avocado, bestrooi naar smaak met (versgemalen) peper, leg de bacon en de plakjes ei erop en daar-bovenop weer een snee tomaten-knoflooktoast (met de tomatenkant naar beneden). Snijd de sandwiches schuin doormidden en zet ze vast met lange prikkers, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Avocado-clubsandwich van tomatentoast
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd van het brood 8 grove sneden. Pureer de tomaten met de knoflook en de olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Wrijf de sneden brood aan een zijde ruim in met dit mengsel. Rooster de sneden brood 8 minuten in de hete oven met de tomatenkant naar boven. Bak de bacon nogmaals krokant en laat hem even uitlekken op keukenpapier. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel die met het sap van de limoen. Snijd de eieren in plakjes. Beleg de tomatentoast met de avocado, bestrooi naar smaak met (versgemalen) peper, leg de bacon en de plakjes ei erop en daar-bovenop weer een snee tomaten-knoflooktoast (met de tomatenkant naar beneden). Snijd de sandwiches schuin doormidden en zet ze vast met lange prikkers, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ volkorenbrood
2 rijpe tomaten
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 pakje bacon
1 avocado
1 limoen
2 eieren
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine