Sinaasappel-avocadosalade
Aan de slag
Schep de ui om met 2 eetlepels citroensap en laat even staan. Snijd de avocado's in dunne plakjes en besprenkel ze met 4 eetlepels citroensap, peper en zout. Snijd de oranje schil ruim van de sinaasappels, zodat je ook de witte schil erafsnijdt. Snijd de sinaasappel nu in plakken. Klop een dressing van de mosterd, de honing en de olie, breng hem op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schik de avocado met de sinaasappel en de ui op de borden en druppel de dressing erover. Bestrooi de salade met de kaas, de peterselie en de olijven.
Sinaasappel-avocadosalade
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schep de ui om met 2 eetlepels citroensap en laat even staan. Snijd de avocado's in dunne plakjes en besprenkel ze met 4 eetlepels citroensap, peper en zout. Snijd de oranje schil ruim van de sinaasappels, zodat je ook de witte schil erafsnijdt. Snijd de sinaasappel nu in plakken. Klop een dressing van de mosterd, de honing en de olie, breng hem op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schik de avocado met de sinaasappel en de ui op de borden en druppel de dressing erover. Bestrooi de salade met de kaas, de peterselie en de olijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 citroen
2 avocado's
2 sinaasappels
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels honing
3 eetlepels olie
100 g witte kaas
2 eetlepels verse peterselie
100 g zwarte olijven