Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
bewaar
bewaar

Puddinkjes van aardbeien en limoenroom

20 min. bereiden / 4 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze doormidden. Verdeel 8 halve aardbeien over de puddingvormpjes.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af. Bewaar de limoenrasp tot gebruik in de koelkast. Pers de limoen uit.

Verwarm de helft van de frambozenlimonade op zacht vuur en los de suiker erin op. Haal de limonade van het vuur. Knijp de gelatine uit en los die op in de limonade. Roer de andere helft van de limonade en het limoensap erdoor. Schenk het limonademengsel bij de aardbeien in de ingevette vormpjes en laat het in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng de limoenrasp erdoor. Dompel de vormpjes met pudding kort in een bak met warm water. Maak de zijkanten van de gelei los met behulp van een scherp mes. Keer de puddinkjes voorzichtig op een bord en leg de rest van de aardbeien erbij. Serveer de limoenroom er apart bij.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Puddinkjes van aardbeien en limoenroom

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig