Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
Aan de slag
Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze doormidden. Verdeel 8 halve aardbeien over de puddingvormpjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af. Bewaar de limoenrasp tot gebruik in de koelkast. Pers de limoen uit.
Verwarm de helft van de frambozenlimonade op zacht vuur en los de suiker erin op. Haal de limonade van het vuur. Knijp de gelatine uit en los die op in de limonade. Roer de andere helft van de limonade en het limoensap erdoor. Schenk het limonademengsel bij de aardbeien in de ingevette vormpjes en laat het in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng de limoenrasp erdoor. Dompel de vormpjes met pudding kort in een bak met warm water. Maak de zijkanten van de gelei los met behulp van een scherp mes. Keer de puddinkjes voorzichtig op een bord en leg de rest van de aardbeien erbij. Serveer de limoenroom er apart bij.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
nagerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze doormidden. Verdeel 8 halve aardbeien over de puddingvormpjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af. Bewaar de limoenrasp tot gebruik in de koelkast. Pers de limoen uit.
Verwarm de helft van de frambozenlimonade op zacht vuur en los de suiker erin op. Haal de limonade van het vuur. Knijp de gelatine uit en los die op in de limonade. Roer de andere helft van de limonade en het limoensap erdoor. Schenk het limonademengsel bij de aardbeien in de ingevette vormpjes en laat het in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng de limoenrasp erdoor. Dompel de vormpjes met pudding kort in een bak met warm water. Maak de zijkanten van de gelei los met behulp van een scherp mes. Keer de puddinkjes voorzichtig op een bord en leg de rest van de aardbeien erbij. Serveer de limoenroom er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes witte gelatine
250 g aardbeien
1 limoen
250 ml frambozenlimonade
100 g suiker
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Dit heb je nodig
puddingvormpjes (à 150 ml), ingevet