Gatenpannenkoekjes met honing
bewaar
bewaar

Gatenpannenkoekjes met honing

10 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Meng in een kom de bloem met het griesmeel, de gist en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Verwarm de melk en 200 ml water in een steelpan tot lauwwarm. Schenk bij het meel en het ei en klop alles goed door. Gebruik eventueel een mixer. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur tot het schuimig is en er belletjes zichtbaar zijn.

Verwarm 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk een soeplepel beslag in de pan en verspreid dit gelijkmatig. Bak de pannenkoek 2-3 min. op middelhoog vuur tot er kleine gaatjes verschijnen. Keer de pannenkoek als het deeg helemaal droog is en bak de andere kant nog 30 sec. Neem de pannenkoek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal dit tot je 12 pannenkoeken hebt gebakken. Serveer de warme pannenkoeken direct met de honing.

Pannenkoeken bakken

Instructievideo - 02:02 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gatenpannenkoekjes met honing

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig