Gatenpannenkoekjes met honing
Aan de slag
Meng in een kom de bloem met het griesmeel, de gist en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Verwarm de melk en 200 ml water in een steelpan tot lauwwarm. Schenk bij het meel en het ei en klop alles goed door. Gebruik eventueel een mixer. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur tot het schuimig is en er belletjes zichtbaar zijn.
Verwarm 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk een soeplepel beslag in de pan en verspreid dit gelijkmatig. Bak de pannenkoek 2-3 min. op middelhoog vuur tot er kleine gaatjes verschijnen. Keer de pannenkoek als het deeg helemaal droog is en bak de andere kant nog 30 sec. Neem de pannenkoek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal dit tot je 12 pannenkoeken hebt gebakken. Serveer de warme pannenkoeken direct met de honing.
Pannenkoeken bakken
Instructievideo - 02:02 min.
Gatenpannenkoekjes met honing
null personen
560 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom de bloem met het griesmeel, de gist en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Verwarm de melk en 200 ml water in een steelpan tot lauwwarm. Schenk bij het meel en het ei en klop alles goed door. Gebruik eventueel een mixer. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur tot het schuimig is en er belletjes zichtbaar zijn.
Verwarm 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk een soeplepel beslag in de pan en verspreid dit gelijkmatig. Bak de pannenkoek 2-3 min. op middelhoog vuur tot er kleine gaatjes verschijnen. Keer de pannenkoek als het deeg helemaal droog is en bak de andere kant nog 30 sec. Neem de pannenkoek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal dit tot je 12 pannenkoeken hebt gebakken. Serveer de warme pannenkoeken direct met de honing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bloem
200 g griesmeel
1 zakje gedroogde gist
1 ei
200 ml halfvolle melk
12 el olijfolie
1 fles oranjebloesem schenkhoning