Zuurkoolstamppot met pangasiusfilet
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Schep in een andere pan de zuurkool om met de olie en smoor het geheel in 15 min. gaar op laag vuur met de deksel op de pan. Snijd de pangasiusfilets in de lengte doormidden en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de stukken vis naar smaak met (versgemalen) peper. Omwikkel elk stuk vis met enkele plakken katenspek en steek deze vast met een cocktailprikker. Bak de met spek omwikkelde stukken vis in een droge koekenpan (met antiaanbaklaag) op laag vuur in 4-5 min. per kant gaar. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche en de tijm. Verdeel de stamppot en de zuurkool over vier borden en leg de vis ernaast. Serveer direct.
Zuurkoolstamppot met pangasiusfilet
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Schep in een andere pan de zuurkool om met de olie en smoor het geheel in 15 min. gaar op laag vuur met de deksel op de pan. Snijd de pangasiusfilets in de lengte doormidden en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de stukken vis naar smaak met (versgemalen) peper. Omwikkel elk stuk vis met enkele plakken katenspek en steek deze vast met een cocktailprikker. Bak de met spek omwikkelde stukken vis in een droge koekenpan (met antiaanbaklaag) op laag vuur in 4-5 min. per kant gaar. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche en de tijm. Verdeel de stamppot en de zuurkool over vier borden en leg de vis ernaast. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
500 g zuurkool
2 el olijfolie
400 g pangasiusfilet (vis)
100 g katenspek
125 ml crème fraîche
1 tl droge tijm