Jachtschotel
Aan de slag
Snipper de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken. Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en (versgemalen) peper naar smaak toe. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 45-50 min. gaar worden, schep af en toe om.
Schil de aardappelen en kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Giet ze af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de helft van de overgebleven boter en warme melk fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel. Herhaal dit nog 2 keer, zodat er drie laagjes aardappelpuree, drie laagjes vlees en drie laagjes appel zijn. Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Jachtschotel
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
60 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken. Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en (versgemalen) peper naar smaak toe. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 45-50 min. gaar worden, schep af en toe om.
Schil de aardappelen en kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Giet ze af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de helft van de overgebleven boter en warme melk fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel. Herhaal dit nog 2 keer, zodat er drie laagjes aardappelpuree, drie laagjes vlees en drie laagjes appel zijn. Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
750 g sucadelappen
100 g ongezouten roomboter
100 ml rundvleesbouillon van tablet
2 gedroogde laurierblaadjes
2 kruidnagels
20 g vleeskruiden
1 kg vastkokende aardappel
200 ml halfvolle melk
2 goudrenet-appels
50 g paneermeel
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (20 x 30 cm)