Perentaart
bewaar
bewaar

Perentaart

Herfst? Perentaart! De oogst en het seizoen vallen samen, dus dat vieren we met dit mooie baksel van Conferenceperen en amandel.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de helft van de boter in blokjes. Kneed met de bloem, 100 g basterdsuiker tot een kruimelig geheel. Splits 2 eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier het laatste ei doorheen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in parten.

Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.

algemeenMet de overgebleven eiwitten kun je ook schuimpjes of meringue maken. Je vindt hier alle meringue-recepten.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Perentaart

Herfst? Perentaart! De oogst en het seizoen vallen samen, dus dat vieren we met dit mooie baksel van Conferenceperen en amandel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig