Perentaart
Herfst? Perentaart! De oogst en het seizoen vallen samen, dus dat vieren we met dit mooie baksel van Conferenceperen en amandel.
Aan de slag
Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de helft van de boter in blokjes. Kneed met de bloem, 100 g basterdsuiker tot een kruimelig geheel. Splits 2 eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier het laatste ei doorheen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Perentaart
Herfst? Perentaart! De oogst en het seizoen vallen samen, dus dat vieren we met dit mooie baksel van Conferenceperen en amandel.
null porties
420 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de helft van de boter in blokjes. Kneed met de bloem, 100 g basterdsuiker tot een kruimelig geheel. Splits 2 eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier het laatste ei doorheen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g amandelschaafsel
200 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
200 g witte basterdsuiker
3 middelgrote scharreleieren
1 citroen
5 Conference peren
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
taartvorm (Ø 28 cm)