Gamba's met groene jalapeñomayonaise
Aan de slag
Laat de reuzengarnalen op keukenpapier uitlekken. Pureer de jalapeñopeper met de koriander (incl. steeltjes) en het limoensap in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta. Meng de mayonaise erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep de gamba's en knoflook erdoor. Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep de reuzengarnalen op borden en serveer de jalapeñomayonaise in kleine kommetjes erbij.
Gamba's met groene jalapeñomayonaise
voorgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de reuzengarnalen op keukenpapier uitlekken. Pureer de jalapeñopeper met de koriander (incl. steeltjes) en het limoensap in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta. Meng de mayonaise erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep de gamba's en knoflook erdoor. Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep de reuzengarnalen op borden en serveer de jalapeñomayonaise in kleine kommetjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g reuzengarnalen
2 eetlepels jalopeñopeperreepjes
1 zakje verse koriander
1 eetlepel limoensap
6 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine