Tomatenquiche
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg uit en laat ontdooien. Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes (zaadjes bewaren) en dep de tomaatplakken droog met keukenpapier.
Splits de eieren. Stijf de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom met een schone garde of mixer. Klop in een kom de yoghurt los met de eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, peper en zout.
Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Beleg de bodem van het deeg met de tomaat. Snijd de ui in dunne ringen en leg op de tomaat. Spatel het eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel en verdeel over de groenten. Laat de tomatenquiche in het midden van oven in ca. 25 min. gaar worden.
Tomatenquiche
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg uit en laat ontdooien. Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes (zaadjes bewaren) en dep de tomaatplakken droog met keukenpapier.
Splits de eieren. Stijf de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom met een schone garde of mixer. Klop in een kom de yoghurt los met de eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, peper en zout.
Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Beleg de bodem van het deeg met de tomaat. Snijd de ui in dunne ringen en leg op de tomaat. Spatel het eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel en verdeel over de groenten. Laat de tomatenquiche in het midden van oven in ca. 25 min. gaar worden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes deeg voor hartige taart
4 vleestomaten
3 middelgrote eieren
1 mespunt zout
4 el Griekse yoghurt
4 el havermout
100 g geraspte kaas 30+
2 g ongezouten roomboter
2 zoete uien
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)