Snelle tomatensoep
Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit alles 5 min. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.
Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum. Besmeer de bolletjes met de margarine en serveer erbij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Snelle tomatensoep
Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg lekker veel basilicum toe.
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit alles 5 min. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.
Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum. Besmeer de bolletjes met de margarine en serveer erbij.
dieettip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 geschrapte worteltjes
2 el traditionele olijfolie
500 ml gezeefde tomaten in pak
500 ml groentebouillon minder zout
16 blaadjes verse basilicum
4 volkorenbolletjes
20 g plantaardige margarine