Romige broccolipuree met dille
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk dun en snijd in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 min. van de kooktijd aan de aardappelen toe en kook beetgaar. Giet af en stamp fijn. Snijd de dille fijn. Voeg de zure room en dille toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Romige broccolipuree met dille
bijgerecht
null personen
135 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk dun en snijd in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 min. van de kooktijd aan de aardappelen toe en kook beetgaar. Giet af en stamp fijn. Snijd de dille fijn. Voeg de zure room en dille toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kruimige aardappelen
600 g broccoli
60 ml zure room
8 g verse dille
6 druppels citroensap