Kalfsentrecote met fijne groenten
Aan de slag
Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek (diepvries, Feestproduct van AH Excellent*).
Kalfsentrecote met fijne groenten
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek (diepvries, Feestproduct van AH Excellent*).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tomaat
2 eetlepels olijfolie
2 plakjes ontbijtspek
½ rode ui
¼ courgette
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden
4 kalfsentrecotes
25 g boter
1 eetlepel balsamicoazijn
½ pot vleesfond