Citroenkip met geroosterde paprikadip
Aan de slag
Citroenen schoonboenen en schil raspen (citroenen worden verder niet gebruikt). In plastic zak citroenrasp met bloem, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper mengen. Kiprepen toevoegen, zak dichtknopen en goed schudden om kip gelijkmatig met kruiden te bedekken. In koelkast smaken minstens 30 min. laten intrekken.
In hoge kom paprika's met ricotta pureren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten en licht met olie bestrijken. Kiprepen in ca. 6 min. op matig vuur bruin en gaar grillen. Gegrilde kip koud of warm met paprikadip serveren.
Citroenkip met geroosterde paprikadip
null personen
95 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Citroenen schoonboenen en schil raspen (citroenen worden verder niet gebruikt). In plastic zak citroenrasp met bloem, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper mengen. Kiprepen toevoegen, zak dichtknopen en goed schudden om kip gelijkmatig met kruiden te bedekken. In koelkast smaken minstens 30 min. laten intrekken.
In hoge kom paprika's met ricotta pureren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten en licht met olie bestrijken. Kiprepen in ca. 6 min. op matig vuur bruin en gaar grillen. Gegrilde kip koud of warm met paprikadip serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 citroenen
1 eetlepel bloem
½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 teentje knoflook
1 schaal kipfilethaasjes
½ pot geroosterde paprika's
½ bakje ricotta
0 olijfolie om in te vetten
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan