Gestoomde lentegroenten
Aan de slag
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 min. laten stomen. Tuinbonen, sugarsnaps en doperwten toevoegen en groenten in nog 10-12 min. beetgaar laten stomen. Intussen brood (in keukenmachine) heel fijn verkruimelen. In koekenpan olie verhitten en broodkruim goudbruin bakken. Regelmatig omschudden. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Rasp met fijngesneden munt door broodkruim mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten overdoen in warme schaal. Besprenkelen met 1-2 el limoensap en bestrooien met zout. Broodkruim erover scheppen en garneren met rest van muntblaadjes. Lekker bij lams- of kalfsvlees.
Gestoomde lentegroenten
bijgerecht
null personen
155 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 min. laten stomen. Tuinbonen, sugarsnaps en doperwten toevoegen en groenten in nog 10-12 min. beetgaar laten stomen. Intussen brood (in keukenmachine) heel fijn verkruimelen. In koekenpan olie verhitten en broodkruim goudbruin bakken. Regelmatig omschudden. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Rasp met fijngesneden munt door broodkruim mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten overdoen in warme schaal. Besprenkelen met 1-2 el limoensap en bestrooien met zout. Broodkruim erover scheppen en garneren met rest van muntblaadjes. Lekker bij lams- of kalfsvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pak tuinbonen
200 g snijbonen
200 g sugar snaps
1 zakje doperwten
2 sneetjes oud witbrood
1 eetlepel olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
1 zakje verse munt
1 limoen
Dit heb je nodig
stoompan